prawd
krystian: W urnie A są 3 kule białe i 3 kule czarne, w urnie B są 4 kule białe i 2 kule czarne. Losujemy
po jednej kuli z każdej urny. Oblicz prawdopodobieństwo, że wylosujemy kule w różnych
kolorach. Wynik przedstaw w postaci ułamka nieskracalnego.
5 mar 01:13
krystian: ref
5 mar 07:35
krystian: ref
5 mar 19:39
krystian: ref
5 mar 21:00
Daduś : drzewkiem np
5 mar 21:05
krystian: Proszę o rozwiazanie
5 mar 21:12
rumpek:
|Ω| = A * B = (3 + 3) * (4 + 2) = 6 * 6 = 36
|A| = (b,c) + (c,b)
c − czarne
b − biale
5 mar 21:15
krystian: jaśniej
5 mar 21:21
rumpek:
|Ω| = A * B = (3 + 3) * (4 + 2) = 6 * 6 = 36 |A| = (b,c) + (c,b) c − czarne b − biale
taka jasność odpowiada ?
5 mar 21:27