matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
równanie macierzowe
abc:
mam 2 macierze: A: 2 5 1 2 B: 1 2 3 0 1 2 i równanie XA
T
= B A
T
(A1)= 2 1 5 2 X=BA1
(
−1) umiem odwrócić A1 (macierz jednostkowa) ale nie wiem jak z tego wyliczyć X.
5 mar 00:28