matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Potęgi
Paziuuu:
5
1
3
+ 5
1
2
= ?
5
1
0
odrazu podziękuje
5 mar 00:17
Agniesia:
5
13
+ 5
12
5
12
(5+1)
=
= 5
2
* 6 = 25 * 6 = 150
5
10
5
10
5 mar 00:20
Tragos:
5
10
(5
3
+ 5
2
)
= 5
3
+ 5
2
= 125 + 25 = 150
5
10
5 mar 00:20