matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
..
MAGDA:
Kulę o promieniu R przecięto płaszczyzną oddaloną od środka kuli o 1/3 R. Oblicz pole otrzymanego przekroju.
4 mar 23:15
MAGDA:
czy potrafi ktoś to rozwiązać ?
4 mar 23:24
MAGDA:
4 mar 23:41
Eta:
1
r
2
= R
2
−(
R)
2
3
8
r
2
=
R
2
9
P
k
= πr
2
= ............
4 mar 23:56