matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
najmniejsza wartość funkcji y = 2x2 −12x + 10 w przedziale [ 0 ,5 ]
Sławek:
najmniejsza wartość funkcji y = 2x2 −12x + 10 w przedziale [ 0 ,5 ] Wyszło mi, że ymin = −8 czy dobrze?
4 mar 21:50
Beti:
dobrze y
min
= f(3) = −8
4 mar 21:53
Sławek:
super, dzięki
4 mar 21:54