matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
rachunek
monia41:
rzucamy trzy razy monetą.oblicz prawdopodobieństwo że za pierwszym razem wyrzucimy orła lub wyrzucimy dokładnie dwie reszki
4 mar 21:33
Beti:
|Ω| = 2
3
= 8 |A| = 1*2*2 + 1 = 5
5
P(A) =
8
4 mar 21:37