RÓWNANIE RÓŻNICZKOWE - SPRAWDZENIE ROZWIĄZANIA
luk: Witam,
Rozwiązałem RR, lecz nie jestem pewien czy tak może to być rozwiązane:
y'= e
x * e
y
e
−ydy=e
x dx
∫e
−ydy=∫e
x dx
−e
−y=e
x +C
4 mar 21:20
Artur z miasta Neptuna:
hmmm
−e−y = ex + c
e−y = ex + c1
ln e−y = ln (ex + c1)
−y = ln (ex + c1)
y = − ln (ex + c1)
4 mar 21:23
Artur z miasta Neptuna: ojjj
y= − ln (−ex + c1)
tak miało być ... ten minus jest od drugiej linijki
4 mar 21:24
Patronus: no to na to samo wychodzi

=−ln(e
x+c
2) = ln(e
x+c
2)
−1
4 mar 21:25
luk: dzięki za pomoc
4 mar 21:30