Pomocy:)
Piotr: Pomocy

! jak to obliczyc

0,5=0,917
x
4 mar 21:06
Patronus:
x = log 0,917 0,5
4 mar 21:10
Piotr: a co dalej
4 mar 21:13
Patronus: no i tyle to jest równie dobra liczba co 5
4 mar 21:14
Piotr: hmm.. ale mi trzeba wynik. Wiem ze to jest w przyblizeniu 8 ale jak to zapisac

czy trzeba na
piechote liczyc
4 mar 21:18
Patronus: Mi w Excelu wyszło tyle: 7,999592912
Nie wiem jak to na piechotę policzyć...
4 mar 21:23
Aga1: Zamienić na logarytm naturalny
| | ln0,5 | | −0.69314718 | |
x= |
| = |
| = |
| | ln0,917 | | −0,086647806 | |
4 mar 21:24
Piotr: dzieki
4 mar 21:25
Patronus: a jak policzyć ile jest logarytm naturalny z 0,5?
4 mar 21:26
Aga1: kalkulatorem za parę złotych.
4 mar 21:27
Eta:
4 mar 21:28
Patronus: taaa
4 mar 21:28
Patronus: A kalkulatorym za klikanaście da się policzyć log
0,917 0,5
4 mar 21:29