matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Elastyczność
Layla:
Potrzebna pilna pomoc przy obliczeniach elastyczności. Kc=1000+200x+0,01x
3
(koszt całkowity)
1
q=
(popyt)
p
5
g=
√
5−4p
(popyt) Ktoś to ogarnia ? Jeśli tak proszę o pomoc. Obliczenie z wyjaśnieniem najlepiej.
4 mar 20:34