Dana jest funkcja kwadratowa f(x)=1/2(x−1)2 + 2 . Podaj:
werka: Dana jest funkcja kwadratowa f(x)=1/2(x−1)2 + 2 . Podaj:
*współrzędne wierzchołka paraboli
*zbiór wartości tej funkcji
*zbiór , w którym funkcja jest rosnąca
4 mar 20:24
4 mar 20:24
werka: a tak bardziej konkretniej , bo mam z tym problem ..
4 mar 20:26
Artur z miasta Neptuna:
a tak bardziej konkretnie to już się nie da ... chyba że chcesz wynik ... a jeżeli chcesz
wynik, to zastanów się jak sprawdzian w takim razie napiszesz.
4 mar 20:27
werka: to nie jest na sprawdzian . tylko uczę się tego , bo teraz mi to się zaczęło na matmie ....
4 mar 20:32
Aga1: Wzór funkcji w postaci kanonicznej
f(x)=a(x−p)
2+q
W=(p,q)=(1,2)
jeśli a>o to Zw=<q,
∞)
a funkcja rośnie <p,
∞)
4 mar 20:39
werka: Dziękuję Aga1 , teraz rozumiem
4 mar 22:13