matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
ułamki
sara:
oblicz: {9}{14}xu6= {2}{5}xu10= u15x{2}[3}= u16{7}{20}= {11}{18}xu24= u21x{5}{7}= {12}{51}xu34= {8}{33}x121= prosze o wynik jak jest mozliwosc to cały zapis
PROSZĘ
! klasa 5.TO SA UŁAMKI
!
4 mar 19:54