matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
RÓWNANIE RÓŻNICZKOWE- PROSZĘ O SPRAWDZENIE ROZWIĄZANIA :))
greg:
Hej, Rozwiązałem RR, lecz nie jestem pewien co do tego rozwiązania: y'=sin
2
*y
dy
dx
=sin
2
y /
dx
sin
2
y
1
dy=dx ←RRoZR
sin
2
y
1
∫
dy=∫dx
sin
2
y
−ctgy+C=x+C z góry dziękuję za wszelką pomoc
4 mar 19:35
Tomaszek:
dobrze masz
4 mar 19:35
Krzysiek:
jeszcze y wylicz i musisz sprawdzić co się dzieje dla sin
2
y= 0
4 mar 19:39