matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Wyznacz parametry b i c
adam:
Funkcja kwadratowa f(x)= −x2 + bx + c przyjmuje wartości dodatnie wtedy i wtedy, gdy x należy (−6,2). Wyznacz parametry b i c
4 mar 19:26
krystek:
x
1
=−6 x
2
=2 i postać iloczynowa funkcji y=−(x−x
1
)(x−x
2
)
4 mar 19:27