matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
granica
Tiamat:
x
1
0
0
− 1
lim =
x
1
0
0
0
− 1
x−>1 mam dwie wersje odpowiedzi tej granicy:
1
2
i
11
111
i nie wiem która jest dobra
4 mar 18:58
Basia:
żadna; na mocy reguły de l'Hospitala
100x
99
100
1
U →
⇒
=
1000x
999
1000
10
4 mar 19:05
Tiamat:
(f)'(g)−(g)'(f)
hmm, a ta reguła nie powinna użyć wzoru
f
g
=
?
(g)'
4 mar 22:30
bart:
nie
4 mar 22:33
Tiamat:
okk, to dzięki:3
4 mar 23:26