matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
przekątna
sylwek1305:
przekątna sześcianu o krawedzi a ma długość: a)
√
2
, b)a
√
3
, c)2a d) 3a
4 mar 18:38
CatAnn:
a
2
+ (a
√
2
)
2
= x
2
a
2
+ 2 a
2
= x
2
3 a
2
= x
2
x = a
√
3
b)
4 mar 18:47