Napisz równanie okręgu opisanego na trójkącie ABC o wierzchołkach A=(5,1), B=(2,
Anion: Napisz równanie okręgu opisanego na trójkącie ABC o wierzchołkach A=(5,1), B=(2,−2), C=(6,0).
4 mar 18:34
Mila: 1) Równanie okręgu:
(x−a)2+(y−b)2 =r2
podstaw współrzędne i będziesz miał układ 3 równań z trzema niewiadomymi.
2) sposób − napisz równania symetralnych 2 boków Δ i znajdź punkt przecięci − to będzie środek
okręgu (a,b).
4 mar 21:03
Adi: Do
21 sty 12:39
Eta:

trójkąt ABC jest prostokątny ( wykaż)
środek S to środek przeciwprostokątnej BC
o: ( c−4)
2+(y+1)
2=5
================
i po ptokach
21 sty 14:37