Próbowałam to zadanie zrobić z równania okręgu, ale coś mi nie wychodzi.. :/
akto: Jeśli punkt A(−3,7) należy do okręgu o środku O(3.−1) to promień tego okręgu jest równy?
4 mar 18:18
Collombo: długość odcinka |AO| z wzoru

i tyle to bd twój promien
4 mar 18:19
4 mar 18:19
akto: no to dokładnie tak liczyłam ale to co mi wychodziło to nie ma takiej opcji do wyboru
4 mar 18:23
Collombo: pod pierwiastkiem (3+3)2+(7+1)2= pierwiastek 36+64=√100=10
4 mar 18:25
akto: achaa, to już wiem co źle robiłam..

dzięki
4 mar 18:32