matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
trygonometria
mati:
udowodnji tożsamość trygonometryczną: a) tg
2
x−sin
2
x=tg
2
x*sin
2
x b)sinxcosx=tgx/tg
2
x+1 c)1−sinx/cosx + cosx/1−sinx = 2/cosx
4 mar 16:56
mati:
pomóżcie
4 mar 17:00