matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
prawd
krystian:
A i B są zdarzeniami losowymi takimi, że P(A) = 0,5 i P(B) = 0,6, P(AB) = 0,8. Oblicz P(AB).
4 mar 15:55
krystian:
ref
4 mar 22:17
Eta:
P(AUB)= P(A)+P(B)−P(A∩B) to P(A∩B)= P(A)+P(B)−P(AUB) = 0,6+0,5 −0,8= 0,3
5 mar 00:47