matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
rachunek prawdopodbiemstsa
monika41:
ze zboru liczb dwucyfrowych wybieramy jedna .oblicz prawdopodbienstwo ze bedzie to liczba podzielna przez 11
4 mar 15:17
Aga1:
liczby dwucyfrowe podzielne przez 11: 11, 22, 33,44 , 55, 66 ,77, 88, 99 IAI=9 Wszystkich liczb dwucyfrowych jest 90 IΩI=90
IAI
P(A)=
=
IΩI
4 mar 15:22