matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Dane są liczby:
Tyrla:
Dane są liczby: x=log przy podstawie
√
5
z 1
1
y=log przy podstawie
√
5
z
5
z=
√
5
log przy podstawie
√
5
z
3
2
Rosnące uporządkowanie tych liczb to : A. x,y,z B. z,x,y C. y,x,z D. z,y,x
4 mar 14:51
Agniesia:
x = log
√
5
1 = 0
1
y = log
√
5
= −2
5
3
z =
√
5
log
√
5
3
2
=
2
4 mar 14:57