pomocy
tomek: malpa usiadla przy komputerze i kolejno nacisnela 5 klawiszy,na klawiaturze sa 104
klawisze,jakie jest prawdopodobienstwo ze malpa wystukala slowo banan
4 mar 14:46
konrad:
| | 1 | | 1 | | 1 | | 1 | | 1 | |
( |
| )5* |
| = |
| * |
| = |
| |
| | 104 | | 5! | | 12166529024 | | 120 | | 1459983482880 | |
ja bym to tak zrobił, ale nie mam pewności
4 mar 15:01
Eta:
|Ω|= 104
5
| | 5! | |
słowo banan możemy ułożyć na |
| = 30 sposobów |
| | 2!*2! | |
4 mar 15:14
konrad: Hm, a czemu 30 ?
4 mar 15:24