Funkcja kwadratowa-czemu układ sprzeczny?
pokręcona: kto mi powie dlaczego układ równań
jest sprzeczny

i po czym to określić. błagam niech to ktos rozwiąże
4 mar 14:38
Tragos: z drugiego równania wylicz y, podstaw do pierwszego

tam zapewne wyjdzie Δ < 0, więc brak rozwiązań, dlatego układ jest sprzeczny
4 mar 14:42
konrad: albo od razu niech podstawi pierwsze do drugiego, bo pewnie tam zamiast tego plusa przy y miało
być =
4 mar 14:45
pokręcona: ej tylko w sql przyrównywaliśmy te dwa równania do zera czyli że 2x
2−3x+1−2x−3=0
potem delte i x
1 i x
2 do tego drugiego rónania podstawialiśmy i wychodziły dwa rozwiazania.?
ja juz nie wiem którym i kiedy sposbem robic
4 mar 14:46
pokręcona: nom przy y miało być =
4 mar 14:47
pokręcona: a spoko wiem

DD przeciez to rozumiałam oj co robi weekend z ludzmi
4 mar 14:48