Naszkicuj wykres funkcji f : R→R.
Bobo: Odczytaj z wykresu rozwiązania równania f(x)=2 oraz rozwiązania nierówności f(x)≤2 .
| | ⎧ | 2 dla x∊ (−∞, −2> | |
| f(x)= | ⎨ | −x dla x∊ (−2,3) |
|
| | ⎩ | −3 dla x∊ <3, ∞) | |
4 mar 14:03
Bobo: pomoze ktos ? plisss
4 mar 15:06
Agniesia: Najlepiej narysuj wykres
4 mar 15:06
Bobo: wiem tylko ze nie wiem jak lączyc to wszystko ..
4 mar 15:09
Agniesia: a wiesz jak wyglądają wykresy funkcji
y = 2
y = −x
y = −3
?
4 mar 15:10
Bobo: wiem ale to bedzie jedna linia lamana ?
4 mar 15:15
Agniesia: wykres będzie jedną długą linią łamaną
4 mar 15:16
Bobo: a to co bedzie za te −x ? −2 ?
4 mar 16:03
Bobo: pomoze ktos ?
4 mar 18:22