Ile metrów bieżących siatki zużyto na wykonanie ogrodzenia boiska?
Aneta: Boisko szkolne jest czworokątem o bokach: 139m, 111m, 125m, 116m. Zostało ono ogrodzone
siatką. W ogrodzenie wmontowano dwie stalowe bramy każda o szerokości 3m. Ile metrów
bieżących siatki zużyto na wykonanie ogrodzenia boiska?
5 kwi 21:56
5 kwi 22:01
Aneta: haha dzięki ciociu dobra rada... ja to zadanie własciwie zrobiłam tylko chcę się upewnić
czy dobrze mam ....
5 kwi 22:09
b.: A to jak zrobiłaś, to napisz, jak zrobiłaś albo chociaż ile Ci wyszło, sprawdzimy, i
będziesz wiedziała, czy jest dobrze −− albo gdzie jest błąd.
5 kwi 22:10
l: L= 139m+ 111m+125m+116m= 491
491m − 6m=485m
5 kwi 22:13
Aneta: L= 139m+ 111m+125m+116m= 491 491m − 6m=485m
5 kwi 22:13
Aneta: dobrze
5 kwi 22:17
Bogdan:
Dobrze
5 kwi 22:40
michał:
28 sty 16:51