matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Bardzo proszę.....
natka:>:
Dla jakich wartości parametru m równanie m*sin(x/3 −π)=3m−2 ma rozwiązanie
4 mar 12:59
Mila:
1) m=0 otrzymujemy 0*sin(x/3−π)= −2 równanie sprzeczne 2)m≠0
3m−2
sin(x/3−π)=
m
3m−2
rownanie ma rozwiązanie ⇔|
|≤1
m
rozwiąz warunek
4 mar 15:20