matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
.
Hary:
Rzucamy dwiema symetrycznymi kostkami .
Oblicz prawdopodobieństwo , ze iloczyn oczek jest większy od 18
4 mar 12:58
Beti:
|Ω| = 6
2
= 36 A = {45, 46, 54, 55, 56, 64, 65, 66} → |A| = 8
8
2
P(A) =
=
36
9
4 mar 13:13
Hary:
dzięki
4 mar 13:15