matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Oblicz. Chyba mam zaćmienie bo mi nie wychodzi. o.o
Qu:
Oblicz: 9
l
o
g
3
1
6
(dziewięć do potęgi log
3
16)
4 mar 12:04
Aga1:
9=3
2
alog
b
c=log
b
c
a
a
log
a
b
=b Odp. 16
2
4 mar 12:12
Qu:
Dzięki już ogarniam.
Zapomniałem o tym drugim wzorze.
4 mar 12:21