ostrosłup
Ya: Ostrosłup
stosunek pola powierzchni bocznej pewnego ostrosłupa prawidłowego trójkątnego do pola
powierzchni jego podstawy wynosi 2. Wyznacz objętość tego ostrosłupa wiedząc, że jego wysokość
równa jest √6
4 mar 10:53
asdfdsasdf:
3 * hb = a√3
H =
√6
Jeżeli
3 * hb = a√3 to:
takie cos?
4 mar 11:18
asdfdsasdf: | 1 | | a√3 | | 1 | |
| H = |
| * |
| <−−−−chodzi mi o wysokośćpodstawy |
| 3 | | 2 | | 3 | |
4 mar 11:22
asdfdsasdf: sprawdzi to ktoś

?
4 mar 15:01
asdfdsasdf: BUMP
4 mar 18:15
Beti: 
i na koniec V = 6
√2
4 mar 18:24
asdfdsasdf: no i git

dzieki
4 mar 18:40