zamiana jednostek i notacja wykładnicza
Majkel: Powierzchnia Nowej Zelandii jest równa około 269000km2. Ile to metrów kwadratowych ? Wynik
podaj w notacji wykładniczej.
4 mar 10:48
?: 1 km2 = 1000000 m2
269000 km2 = 269 000 000 000 m2 = 269 *109 m2
4 mar 11:22
lukasz: 1 nm to m
16 wrz 15:26
Artur_z_miasta_Neptuna:
1km = 1'000 m = 103 m
1km2 = (103 m)2 = 106 m2
269'000 km2 = 269*103 km2 = 269*103*106 m2 = 269 * 109 m2 = 2,69*1011m2
16 wrz 15:39
dd: 1 km
26 wrz 18:43
Lolka: 2*10−5 km ile to cm ?
18 wrz 22:26
czysteZUO: 1km = 1.000m
1m = 100cm
1km = 1.000 + 100 = 100.000 cm
2x10−5km = 0,00002km
0,00002km = 2cm
25 wrz 17:37
czysteZUO: Edit: 1km = 1.000x100 = 100.000 cm
25 wrz 17:38
j: 9,9*10−30
18 gru 23:47