matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
logarytmy i potęgi
geodeta:
Oblicz 125
2log
5
3
4 mar 10:37
?:
x=125
2log
5
3
log
5
x=log
5
125
2log
5
3
log
5
x=2log
5
3*log
5
125 log
5
x=3*2*log
5
3 log
5
x=log
5
3
6
x=3
6
= 729
4 mar 10:53
xaxa:
125
2log
5
3
= (5
3
)
2log
5
3
= 5
3*2log
5
3
= 5
6log
5
3
= 5
log
5
3
6
= 3
6
= 729
4 mar 10:56