matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
rownanie
Ani:
2x+
√
3
x=2 prosze o pomoc.
4 mar 08:15
Aga1:
x(2+
√
3
)=2 //:(2+
√
3
)
2
x=
2+
√
3
2(2−
√
3
)
x=
(2+
√
3
)(2−
√
3
)
x= licz
4 mar 08:27
Ani:
a dzieki, juz wiem co zle zrobilam, nie wiem dlczego zmienilam znak dzielac przez (2+
√
3
)
4 mar 08:38