matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
podaj przyblizone wartosci kata ostrego x
Kappa:
podaj przyblizone wartosci kata ostrego x :
1
a) cosx=
5
b) 3sinx=2 c) 2tgx=
√
13
3 mar 23:31
krystek:
cosx=0,2 i popatrz w tablice sinx≈0,6666 anal tgx≈..
4 mar 00:12