sprawdz tozsamosc
Kappa: sprawdz tozsamozsci:
3 mar 23:10
Beti: | | sin2α | | cos2α | | sin2α | | cos2α+sin2α | |
1) L = 1+ |
| = |
| + |
| = |
| |
| | cos2α | | cos2α | | cos2α | | cos2α | |
2) L = podobnie
3 mar 23:15
Kappa: te 2 tez mozesz pokazac?
3 mar 23:17
Beti: a może spróbujesz sam/−a?
3 mar 23:19
Kappa: nie wychodzi mi wlasnie to
3 mar 23:19
Beti: to zapisz tutaj, sprawdzę i znajdziemy błąd
3 mar 23:23
Kappa: | sin*tg | | cos | | sin*cos*tg + cos2 | |
| + |
| = |
| = ? |
| cos | | cos | | cos | |
3 mar 23:30
Beti: | | sin | |
a czemu dzielisz przez cos? najpierw zamień tg na |
| , potem sprowadzaj do wspólnego |
| | cos | |
mianownika
3 mar 23:32
Kappa: ok juz wiem
3 mar 23:37