matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
trojtaty
patrycja:
oblicz miary kątow trójkąta prostokątnego w ktorym jeden z kątow ostrych jest o 26 stopni wiekszy od drugiego.
3 mar 22:20
Beti:
α+ α+26
o
+90
o
= 180
o
α = ...
3 mar 22:29
Saizou :
β=α+26 180=α+β+90 180=α+α+26+90
3 mar 22:29