rozwiaz rownania
weroniiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii: rozwiaz rownania
a)(x2+2x)2−x2=0
b)x4−(3x2+2)2=0
c)(4x−3)(x2−4)=(3x2−12)(3+2x)
d)(2x−1)(x2−1)=6(x+1)
e)(3x+1)(x2−9)=4(3−x)
3 mar 20:31
Agniesia: a) a2 − b2 = (a−b)9a+b)
b) tak smao
c)wszystko na lewą stronę. Nawias : (3x2 − 12)(3+2x) = (x2−4)(9 + 6x) i wyciagasz x2 − 4
przed nawias
d)x2 − 1 = (x−1)(x+1) y wyciągasz (x+1) przed nawias
e) tak samo jak c i d
3 mar 20:34
weroniiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii: wolalabym cale rozwiazania
3 mar 20:41
Agniesia: a ja bym wolała od razu magistra z matmy

Jednak tak nie ma
3 mar 20:48