stereometria
kazik123: W graniastosłupie prostym o podstawie rombu krótsza przekątna podstawy ma długość 6 cm i tworzy
z krawędzią podstawy 60o. Kąt miedzy krótszą przekątną rombu i krótszą przekątną
graniastosłupa ma miarę 45o. Oblicz objętość graniastosłupa.
Proszę, pomóżcie mi w tym zadaniu. Nienawidzę geometrii, nie umiem jej, a chałbym jakoś to
ogarnąć.
3 mar 19:17
kazik123: wyszło mi że V= 54√6 Dziwnie mi coś wyszło?
3 mar 19:21
Aga1:

P
p=a
2sin60
0=36*U{
√3{2}=18
√3
V=P
p*h=18
√3*6=
3 mar 20:04