matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
ciąg arytmetyczny
Błażej:
Witam prosiłbym o obliczenia bo wychodzą mi jakieś niestworzone liczby
Wyznacz ciąg arytmetyczny tzn. a1 i r mając dane: a8+a13=37 a9−a6=9
3 mar 16:48
Agniesia:
a
9
− a
6
= 3r . Teraz sobie już poradzisz
3 mar 16:49
Błażej:
ee nie zwróciłem na to uwagi
dziękuję
3 mar 16:52