matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
prawdopodobieństwo .
Hary:
W pudełku znajduja sie 4 kule białe i 6 czerwonych .Losujemy trzy razy po jednej kuli bez zwracania . Oblicz prawdopodobieństwo . ze wylosowano 3 kule czerwone
3 mar 16:34
Aga1:
IΩI=10*9*8 IAI=6*5*4
IAI
P(A)=
=
IΩI
3 mar 16:37
Janet:
6
5
4
P(A) =
*
*
10
9
8
b − biała kula c− czerwona kula
3 mar 16:44
Hary:
Dzieki
3 mar 16:56