matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Oblicz wartości pozostałych funkcji trygonometrycznych α, wiedząc że:
natalia:
1
sin
2
α − cos
2
α =
i sinα > 0
2
3 mar 16:23
M:
11 lut 18:54
Bo_ra:
1
sin
2
α−(1−sin
2
α)=
2
1
2sin
2
α=
2
1
sin
2
α=
4
1
sinα=
2
√
3
cosα=±
√
1−sin
2
α
=±
2
√
3
tgα=±
3
3
√
3
ctgαU}{1}{tgα}=±
3
11 lut 20:21