pomoc
dasa: Promień podstawy stożka jest równy promieniowi kuli i obie bryły maja równe objętości.Wynika
stąd,że :
a)wysokość stożka jest 4 razy większa od promienia jego podstawy
b)wysokość stożka jest 4 razy mniejsza od promienia jego podstawy
c)wysokość stożka jest o 4 większa od promienia jego podstawy
d)wysokość stożka jest o 4 mniejsza od promienia jego podstawy
3 mar 16:18
konrad: (1/3)πr2h=(4/3)πr3
h=4r −−> a
3 mar 16:23
dasa: czyli możesz mi rozwiązanie napisać pełne
3 mar 16:27
konrad: to jest pełne

mogę to trochę rozpisać
(1/3)πr
2h=(4/3)πr
3 |*3
πr
2h=4πr
3 |:πr
2
h=4r
3 mar 16:38
dasa: dzięki bardzo
3 mar 16:44