matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
funkcja trygonometryczna
mc:
alfa rowna sie 24 stopnim jak obliczyć tu długość boku x
3 mar 15:18
Krzysiek:
skorzystaj z tw. sinusów
3 mar 15:22
vivindalka:
x
cos α=
12
x
cos 24
o
=
12
x
0,9135=
12
x=12*0,9135 x=10,962
3 mar 15:24