matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
pomocy
Piotr :
pomocy
! 6 i dwie trzecie + 10 % ile to jest
5 kwi 20:18
Basia:
2
Zamień 6
na ułamek, policz 10% z tego ułamka i dodaj
3
albo
11
x+10%x = x+0,1x = 1,1x =
x
10
2
x to Twoje 6
, zamień na ułamek, podstaw i wylicz
3
5 kwi 20:23