matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
...
zaq:
1
cos
2
α
udowodnij że (1−sin
2
α)(1+
)=
tg
2
α
sin
2
α
3 mar 14:33
Święty:
tg
2
α+1
L=cos
2
α(
)=...
tg
2
α
sinα
tgα=
cosα
3 mar 14:37
Aga1:
1−sin
2
α=cos
2
α
cos
2
α
cos
4
α
cos
2
α*sin
2
α+cos
4
α
L=cos
2
α(1+
)=cos
2
α+
=
=
sin
2
α
sin
2
α
sin
2
α
W liczniku wyłącz przed nawias cos
2
α i skorzystaj z jedynki trygonometrycznej.
3 mar 14:40
zaq:
mógłbyś mi to rozpisać
3 mar 14:40
zaq:
ok,dzięki
3 mar 14:54