matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
całka nieoznaczona
Kuba:
Mam taki problem. Czytam notatki z wykładu z całkowania przez podstawianie i nie umiem zrozumieć jednej rzeczy.
1
t
−1
−2
2∫
dt = 2
+ C =
+ C
t
2
−1
t
Ktoś mógłby mi zobrazować co tu się wydarzyło?
3 mar 14:02
micu:
1
=t
−2
t
2
masz wzór taki że
x
a+1
∫x
a
=
a+1
3 mar 14:28
Kuba:
aaaaa pięknie dziękuję
3 mar 14:38