matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
.
popii:
oblicz: prosze o jakies wskazowki
7π
7π
cos
+ sin
12
12
3 mar 12:29
Godzio:
π
cosα + sinα =
√
2
sin(α +
)
4
W Twoim wypadku:
10
5
π
√
2
√
2
sin
π =
√
2
sin
π =
√
2
sin
=
12
6
6
2
3 mar 13:06