zadanie
Lucyna: Na jednym z wydziałów pewnego przedsiębiorstwa zbadano wiek pracowników i otrzymano następujące
dane: 20,25,16,24,50,25,20,22,21,23,21,23,20,21,21,20,24,22,22,20.
a) podaj medianę i dominatę
b) Oblicz średni wiek pracowników i odchylenie standardowe
3 mar 11:46
Olka: | | 21+22 | |
a) Mediana: |
| = 21,5 |
| | 2 | |
Dominanta: 20
b) 16, 20, 20, 20, 20, 20, 21, 21, 21, 21, 22, 22, 22, 23, 23, 24, 24, 25, 25, 50
średnia wiek pracowników:
| | 16+20+20+20+20+20+21+21+21+21+22+22+22+23+23+24+24+25+25+50 | |
x= |
| = 23 |
| | 20 | |
5 mar 00:01
Gustlik: To zadanie z matematyki czy z informatyki z taką liczbą danych? Bo bez Excela to będzie trochę
pracy.
5 mar 00:14