Funkcje
Ktoś: Do wykresu f(x)=|x−2| nie należy punkt o współrzędnych:
A. (2+
√2,
√2)
B.(2−
√2,
√2)
C.(
√2,2−
√2)
D.(
√2,
√2−2)
Proszę o rozwiązanie każdego podpunktu tak żebym rozumiał dlaczego poprawna odpowiedź jest
właśnie taka
3 mar 11:05
Ktoś: Do wykresu f(x)=|x−2| nie należy punkt o współrzędnych: A. (2+√2, √2) B.(2−√2,√2) C.(√2,2−√2)
D.(√2,√2−2)
Proszę o rozwiązanie każdego podpunktu tak żebym rozumiał dlaczego poprawna odpowiedź jest
właśnie taka
3 mar 11:43
DZIADZIA: ktoś pomożesz mam małe pytanko
jest zamieszczone w zbiorze
3 mar 11:53
Mila: f(2+√2) =|2+√2−2 |=√2 punkt (2+√2,√2) należy do wykresu tej funkcji
f(2−√2) =|2−√2−2|=|−√2|=√2 punkt (2−√2,√2) należy do wykresu tej funkcji
f(√2)=|√2−2|=2−√2 punkt (√2,2−√2) należy do wykresu tej funkcji
f(√2)=|√2−2|=2−√2 ≠√2−2 ten punkt nie należy do wykresu tej funkcji
3 mar 21:37