matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
geometria
Anka:
Podstawą trójkąta jest odcinek o końcach A=(−3,−4), B= (2,1). Wysokość poprowadzona z wierzchołka C ma długość 3
√
2
. Oblicz pole trójkąta ABC.
3 mar 07:51
Aga1:
Oblicz długość odcinka IABI=
√
(2−(−3))
2
+1−(−4))
2
=
1
P=
*IABI*h
2
3 mar 10:11