| 3 | x | x | 3 | |||||
po uproszczeniu wyrazenia otrzymano ( | + | )2 − ( | − | )2, x≠0 | ||||
| x | 3 | 3 | x |
| 3 | x | |||
a = | + | |||
| x | 3 |
| x | 3 | |||
b = | − | |||
| 3 | x |
| 3 | x | x | 3 | x | 3 | x | 3 | |||||||||
(a−b)(a+b) = ( | + | − ( | − | )( | + | + | − | ) = | ||||||||
| x | 3 | 3 | x | 3 | x | 3 | x |
| 3 | x | x | 3 | x | 3 | x | 3 | |||||||||
( | + | − | + | )( | + | + | − | ) = | ||||||||
| x | 3 | 3 | x | 3 | x | 3 | x |
| 3 | x | |||
2 | * 2 | = 4 | ||
| x | 3 |
]